
Hjemmelavet chilisauce med tomat og appelsinsaft – stop madspild
Runkne chilier, kedelige appelsiner og glemte cherrytomater har ligget og kigget på mig. Men i ægte stop-madspild-stil lykkedes det at trylle det om til en lækker chilisauce. Min mand er vild med chili, og siger i hvert fald at den er god – jeg kan ikke selv lide stærk mad 😉
Tomat og appelsinsaft kan undlades eller byttes ud, afhængigt af hvad du lige har i dit køkken. Men chili kommer man nok ikke udenom. Ingredienserne blendes og koges derefter op, så saucen er hurtigt lavet.

Få opskriften her:
Ingredienser
- Chili efter smag: jeg brugte 4 milde og 1 stærk (alle mellemstørrelse)
- 1,5 dl appelsinsaft, juice, eller bare vand
- 1 dl æblecidereddike (eller anden eddike, men denne smager nok bedst)
- En håndfuld cherrytomater
- 1 stor snackpeber
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 4 spsk (rør)sukker
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk atamon enten til at tilsætte eller skylle glassene med (følg anvisningerne på flasken)
Fremgangsmåde
- Mål væske op og kom i blenderen først
- Alle grøntsagerne skæres over et par gange og kommes i
- Tilsæt salt og sukker
- Blend nogle minutter til det er så glat som muligt
- Hæld i en gryde, kog op, og lad det simre 10 min
- Skold de glas du vil bruge med kogende vand
- Sluk for gryden og vent til det ikke koger mere, inden du tilsætter atamon (alternativt skyl glassene i atamon)
- Smag evt til med mere salt eller sukker – og så er der chilisauce
Opskriften er inspireret af denne, men er tweaket og tilpasset: http://agmadogplante.dk/blog/2018/03/26/anne-grethes-hjemmelavet-chilisovs/