Hjemmelavet chilisauce med tomat og appelsinsaft – stop madspild

Hjemmelavet chilisauce med tomat og appelsinsaft – stop madspild

25. maj 2021 0 Af mette

Runkne chilier, kedelige appelsiner og glemte cherrytomater har ligget og kigget på mig. Men i ægte stop-madspild-stil lykkedes det at trylle det om til en lækker chilisauce. Min mand er vild med chili, og siger i hvert fald at den er god – jeg kan ikke selv lide stærk mad 😉

Tomat og appelsinsaft kan undlades eller byttes ud, afhængigt af hvad du lige har i dit køkken. Men chili kommer man nok ikke udenom. Ingredienserne blendes og koges derefter op, så saucen er hurtigt lavet.

Få opskriften her:

Ingredienser

  • Chili efter smag: jeg brugte 4 milde og 1 stærk (alle mellemstørrelse)
  • 1,5 dl appelsinsaft, juice, eller bare vand
  • 1 dl æblecidereddike (eller anden eddike, men denne smager nok bedst)
  • En håndfuld cherrytomater
  • 1 stor snackpeber
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk (rør)sukker
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk atamon enten til at tilsætte eller skylle glassene med (følg anvisningerne på flasken)

Fremgangsmåde

  1. Mål væske op og kom i blenderen først
  2. Alle grøntsagerne skæres over et par gange og kommes i
  3. Tilsæt salt og sukker
  4. Blend nogle minutter til det er så glat som muligt
  5. Hæld i en gryde, kog op, og lad det simre 10 min
  6. Skold de glas du vil bruge med kogende vand
  7. Sluk for gryden og vent til det ikke koger mere, inden du tilsætter atamon (alternativt skyl glassene i atamon)
  8. Smag evt til med mere salt eller sukker – og så er der chilisauce

Opskriften er inspireret af denne, men er tweaket og tilpasset: http://agmadogplante.dk/blog/2018/03/26/anne-grethes-hjemmelavet-chilisovs/