
Høst og gem fra køkkenhaven
I juli og august stilner arbejdet med at forberede og så af i køkkenhaven – men så starter arbejdet i køkkenet!
Min køkkenhave er ikke kæmpestor, men alligevel giver den mere end hvad vi kan spise løbende. Derfor sykter og fryser jeg til vinteren. Her vil jeg dele en kort liste med hvordan jeg gemmer afgrøder fra min egen køkkenhave.
- Bladbede og spinat
- Blanceret og formet til kugler der fryses ned
- Stegt kort på panden evt med løg, og frosset ned, så er der hurtigt klar til omeletfyld
- Kål
- Hakkes fint og fryses ned, blanceres evt inden
- Gulerødder
- Syltede gulerødder (virkelig godt!)
- Gulerodsmarmelade med æble og vanilje
- Kan indgå i pickles
- Chili
- Finthakket, fryses ned i en pose med genluk
- Røde tomater
- Ketchup
- Tomatsauce
- Grønne tomater
- Pickles (fx som base til remoulade)
- Chutney
- Syltede grønne tomater
- Rødbeder
- Syltede
- Bønner
- Blanceres og fryse
- Squash
- Rives og fryses
- Kan også indgå i pickles
Det er høstmåned og skabene og fryseren fyldes langsomt op. Det er dejligt at kunne lave måltider i løbet af sommeren hvor en stor del af ingredienserne er hjemmedyrkede, og det er også dejligt at tænke på, at den lille selvforsyning kan vare ved ind i efterår og vinter. Se også mit indlæg med måder at gemme krydderurter på. God fornøjelse!